20 lokale virksomheder har fået Randers Kommunes CSR-certifikat 2024

Foto: Randers Kommune.
dato

Randers Kommune har uddelt CSR-certifikater til lokale virksomheder, som tager socialt ansvar. Én af virksomhederne er tandhjulsproducenten Randers Gears, hvis succes kan tilskrives deres store fokus på medarbejdertrivsel.

I løbet af foråret har Randers Kommune uddelt CSR-certifikater til lokale virksomheder, som skaber positiv værdi ved at tage socialt ansvar.

"CSR-certifikatet går til de lokale arbejdspladser, som gør en særlig indsats for at sikre et mere mangfoldigt arbejdsmarked, og som har fokus på medarbejdernes faglige udvikling og trivsel. Tillykke med certifikaterne og tak for at tage ansvar for vores lokalsamfund," siger Bo Vestergaard, formand for Beskæftigelsesudvalget.

Kommunens virksomheds- og rekrutteringsservice har i den seneste tid været ude ved virksomhederne og overrække certifikaterne. Et af de 20 certifikater er gået til Randers Gears, som lever op til alle de fastsatte kriterier for at modtage et CSR-certifikat.

"Randers Gears er en af de mange lokale virksomheder, som sætter trivsel og udvikling i højsædet," siger Tine Arensbach, leder af Center for Virksomhedsservice og Rekruttering, og tilføjer:

"Virksomheden investerer i efteruddannelse af medarbejderne, som for Randers Gears' vedkommende tilrettelægges, når der er nedgang i produktionen. Ledelsen går meget langt for at undgå afskedigelser og ved godt, at det for deres konkurrencedygtighed er vigtigt at holde på deres folk."

Medarbejderne i centrum
Randers Gears' maskiner fræser riller ud i store stålhjul, så de ender som tandhjul i både marine-, offshore-, proces- og transportindustrien. I virksomhedens imponerende maskinfabrik er der lunt og lyst, men frem for alt er der en god stemning. Medarbejderne småsnakker med hinanden, griner og hygger sig, mens de arbejder effektivt for at få mest muligt ud af maskinparken og dagens produktion.

"For at vi kan lave tandhjul og gear i verdensklasse, er det vigtigt, at alle vores medarbejdere fungerer i hverdagen og giver deres erfaringer og viden videre til vores lærlinge og ansatte i CSR- og fleksjob," forklarer Lars Bo Nielsen, fabrikschef hos Randers Gears.

Virksomheden investerer massivt i medarbejdernes trivsel, for ledelsen ser det som altafgørende for at lykkes som arbejdsplads.

"Det er medarbejderne, som sammen med de dyre, avancerede maskiner gør, at det overhovedet er muligt at have en konkurrencedygtig produktion. Vigtigheden af at tage et socialt og samfundsøkonomisk ansvar er en central del af Randers Gears," siger Lars Bo Nielsen.

Holder på medarbejderne med efteruddannelse
Virksomheden har omkring 43 medarbejdere, hvoraf mange har lang anciennitet og har været i virksomheden i mange år. For Randers Gears er det vigtigt at holde fast i medarbejderne og efter- og videreuddanne dem løbende, så deres kompetencer følger de krav og forventninger, kunderne har til en højt specialiseret produktion.

"I en tid med mangel på specialiseret arbejdskraft er det vigtigt, at vores medarbejdere bliver her. Og vi har brug for deres viden, når nye medarbejdere skal oplæres," fortæller Lars Bo Nielsen.

Som mange andre lokale virksomheder samarbejder Randers Gears med Randers Kommunes Center for Virksomhedsservice og Rekruttering samt de lokale erhvervsskoler om at få opfyldt deres behov for arbejdskraft og om at modtage kandidater, som er interesserede i at blive oplært i virksomhedens produktion.

Læs mere om, hvordan Virksomhedsservice og Rekruttering kan hjælpe med rekruttering og opkvalificering her www.randers.dk/virksomhedsservice

Modtagerne af Randers Kommunes CSR-certifikat 2024

Asferg Smede og VVS

Hjælpemiddelcentralen

Operaen Randers ApS

Raunstrup Tømrer A/S

BF Anlæg

Ingeniørfirmaet Poul Tarp A/S

Prodan

Sekura Cabins A/S

BN-Skilte Randers A/S

Kronjyllands El Service

Randers Bibliotek

Vandmiljø Randers A/S

El-recycling ApS

Løgstørvejens Bageri

Randers Gears

Vestervangskolen

Gas- og Vandmesteren ApS

OnlinePOS A/S

Randers Maskinfabrik A/S

Vorup Tømmerhandel og byggecenter A/S


https://www.randers.dk/nyheder/20-lokale-virksomheder-har-faaet-randers-kommunes-csr-certifikat-2024/
Kilde: Randers Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.