Regionshospitalet Randers udvider kapaciteten for håndkirurgi til gavn for alle Region Midtjyllands patienter

Efter sommerferien skruer Regionshospitalet Randers op for kapaciteten på det håndkirurgiske område. Foto: Helle Brandstrup Larsen
dato

Efter sommerferien bliver Regionshospitalet Randers garantifunktion på håndkirurgi i Region Midtjylland. Det betyder, at hospitalet øger kapaciteten på området, for at kunne hjælpe patienter fra hele regionen.

Hospitalerne i Region Midtjylland har i længere tid haft udfordringer med at overholde udrednings- og behandlingsretten for patienter med håndkirurgiske problemstillinger som f.eks. springfinger og seneknuder. 

Regionshospitalet Randers er dog lykkedes med at nedbringe antallet af ventende håndpatienter og har mulighed for at skabe mere kapacitet på området. Derfor har regionsrådet nu besluttet, at hospitalet som en prøvehandling frem til udgangen af 2025 skal agere garantifunktion på netop håndkirurgi. 

- I Region Midtjylland skal vi sikre borgerne mest mulig sundhed for pengene, derfor er jeg glad for, at de håndkirurgiske patienter nu får mulighed for fortsat at modtage behandling af høj kvalitet fra det offentlige sundhedsvæsen, selv når deres hjemhospital har svært ved at overholde udrednings- og behandlingsretten. På den her måde kan vi bruge hospitalernes samlede kapacitet til gavn for patienter i hele regionen, og det er rigtigt positivt, siger Anders Kühnau (S), formand for regionsrådet i Region Midtjylland.   

Et gunstigt udgangspunkt for at behandle flere patienter
At agere garantifunktion betyder, at Ortopædkirurgi i Randers skaber kapacitet til at hjælpe nogle af de patienter, som resten af regionens hospitaler har svært ved at nå inden for udrednings- og behandlingsgarantien og derfor må sende videre til privathospitaler. 

Konkret udvider afdelingen efter sommerferien 2024 årligt sin kapacitet inden for håndkirurgi med ca. 150 operationer i dagkirurgi og ca. 400 mindre operationer i lokalbedøvelse i Ortopædkirurgisk Klinik, samt et tilhørende antal udredninger hvor patienterne ikke behandles operativt. 

Når et andet hospital i regionen ikke kan tilbyde udredning og behandling inden for de gældende frister, kan de derfor henvise til Regionshospitalet Randers.

- I Randers har vi et gunstigt udgangspunkt for at hjælpe endnu flere håndkirurgiske patienter, fordi vi i vidt omfang kan rekruttere det personale, vi har brug for til opgaven. Vi glæder os over, at det giver os mulighed for at behandle patienter fra hele regionen, så de hurtigt kan vende tilbage til deres vante hverdag, siger Michael Tjørnild, cheflæge Ortopædkirurgi.

Kilde: Regionshospitalet Randers
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.