Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Langå - mandag den 19. april

Kilde: Østjyllands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Langå er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 13.00 en 30-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for overtrædelse af både våbenloven og knivloven.  

En borger ringede natten til mandag kort før kl. 4.00 til politiet, da han så en tydeligt beruset mand gå rundt med et gevær over skulderen i rundkørslen på Dragonvej/Udbyhøjvej i Randers.  

Kort efter opdagede en patrulje manden stå og rode i noget skrald på Udbyhøjvej. Geværet, der viste sig at være et ikke ladt luftgevær, lå på jorden ved siden af ham, og den 30-årige blev hurtigt anholdt. 

Under visitationen af ham fandt patruljen også en kniv i hans lomme. 

Den 30-årige er tidligere blevet dømt for flere overtrædelser af kniv- og våbenloven, og han fremstilles derfor i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. 

**

 

Ung motorcyklist forsøgte at stikke af - forgæves 

Sent fredag eftermiddag fik Østjyllands Politi flere anmeldelser om tre unge mænd, der på scootere kørte vildt og hasarderet rundt i det nordlige og vestlige Aarhus. 

Betjente fra færdselsafdelingen kørte til området for at se, om de kunne finde mændene, og der gik kun fem minutter, før de fandt den første scooter. Den lå væltet på en vej i Frydenlund, sandsynligvis efter et styrt, og føreren af den var forsvundet. Scooteren blev derfor taget ind som hittegods. 

Kort tid efter fik betjentene øje på en lille motorcykel ført af en hjelmløs 16-årig ung mand, som nægtede at standse, selvom betjentene satte blink og udrykning til. Efter en kort eftersættelse bremsede han, smed motorcyklen og fortsatte flugten fra politiet til fods. 

En betjent med hurtige ben fik dog løbet den 16-årige op, hvorefter han blev anholdt og sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Da han ikke havde kørekort, blev han sigtet for kørsel uden førerret, og derudover blev han sigtet for at køre uden hjelm og for ikke at have den lovpligtige forsikring på motorcyklen. Da den heller ikke var registreret korrekt, blev den beslaglagt, mens det bliver undersøgt, hvad den unge mand skylder i afgift. 

Herefter blev den 16-årige kørt hjem til en knap så stolt far. 

**

 

Bilbrand i Aarhus V

Østjyllands Politi fik kl. 23.24 en anmeldelse om, at der var brand i en bil på en p-plads ud for Snogebæksvej 70 i Aarhus V. Da politiet kom til stedet, stod der store flammer op fra bilen. 

Brandvæsnet fik slukket ilden, der ikke havde nået at brede sig yderligere. 

Det var umiddelbart ikke muligt at fastslå brandårsagen, men vidner på stedet havde set en scooter køre fra stedet, da branden brød ud, og Østjyllands Politi efterforsker den som påsat. 

Har du oplysninger om branden, kan du kontakte Østjyllands Politi via tlf. 114. 

**

 

19-årig mand smed stoffer ud af bilen

En patrulje på Blomstervej i Tilst fik søndag aften kl. 19.12 øje på en bil foran dem, som de besluttede at standse og kontrollere. Inden bilisten holdt ind til siden, smed han et par små poser ud af vinduet, og dem fik den ene betjent samlet op, mens den anden tog kontakt til den 19-årige mand bag rattet. 

Da det viste sig, at der var hash og skunk i de to små poser, blev bilen ransaget, og den 19-årige visiteret. Gemt bag instrumentbrættet lå en del flere salgsposer med hash og skunk og nogle tusinde kroner i kontanter. Stoffer og penge blev beslaglagt, og den 19-årige blev anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

Da han virkede påvirket, blev han desuden sigtet for narkokørsel, og en blodprøve skal nu vise, om han havde stoffer i blodet under kørslen. 

**  

 

Kørte uden hjelm og med narko i underbukserne

En 27-årig mand endte natten til mandag omkring midnat med at blive anholdt, da han blev standset på sin knallert af en patrulje på Storegade i Assentoft. 

Grunden til, at patruljen standsede ham, var, at han ikke hjelm på, men det viste sig, at der var en del mere at komme efter. 

Den 27-årige virkede uforholdsmæssigt nervøs, og han ville ikke give sit navn og sin adresse til patruljen. Han blev derfor anholdt og sigtet for at nægte at oplyse sit navn til politiet.  

Da betjentene fik mistanke til, at knallertføreren havde stoffer på sig, blev han visiteret, og gemt i hans underbukser lå både en mindre mængde kokain og hash. 

Det kostede ham en sigtelse for besiddelse af euforiserende stoffer oven i sigtelserne for den manglende hjelm og den manglende opgivelse af sit navn. Derudover blev han også sigtet for ikke at have den lovpligtige forsikring på knallerten.  

**

 

Nægtede at oplyse sit navn og blev anholdt

En 17-årig ung kvinde blev søndag kl. 14.15 taget af en kontrollør i at køre uden gyldig billet, da hun sad i en bus på Holmevej i Højbjerg. Hun nægtede dog at oplyse sit navn eller give ID til kontrolløren, der derfor kontaktede politiet. 

Heller ikke de betjente, der ankom til stedet, kunne få kvinden til at oplyse sit navn trods gentagne anmodninger. Det endte derfor med, at patruljen anholdt den 17-årige og tog hende med på politistationen. Her kom den unge kvinde pludseligt i tanke om, at hun alligevel gerne ville sige, hvem hun var. 

Hun blev derfor løsladt, efter at hendes forældre var blevet orienteret, og hun havde modtaget en sigtelse for nægte at opgive sit navn til politiet.

**

 

Forsøgte at skjule pose med kokain

En patrulje kørte søndag kl. 19.13 til Marselis Boulevard i Aarhus C, hvor nogle borgere var utrygge ved en mand, der stod råbte højt, mens han smed noget skrald fra sin bil ud på asfalten. 

Da betjentene kom frem, traf de en 28-årig mand, som stod ved sin bil og flere tomme dåser og skrald, der lå ved siden af.  Det viste sig, at han var søgt til fogedretten, og betjentene meddelte ham derfor, at han var anholdt. 

Det fik den 28-årige til at brokke sig højlydt og under diskussionen opdagede den ene betjent pludseligt, at der lå en pose med noget hvidt pulver under mandens sko. 

Pulveret viste sig at være kokain, og selv om den 28-årige nægtede, at det var hans, blev han sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Varmepude skyld i mindre brand

Natten til mandag kl. 1.03 rykkede politi og brandvæsen ud til en brand i et hus på Skæring Egager i Egå. En varmepude havde antændt topmadrassen på en seng, og der var en del røg på stedet. 

En kvinde, der bor i huset, opdagede med det samme branden og fik tilkaldt hjælp. Branden blev hurtigt slukket, og ingen kom umiddelbart til skade. 

**

 

Færdsel

Søndag kl. 20.32 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Oddervej i Højbjerg. Da den 21-årige havde en mindre mængde kokain på sig, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Natten til søndag kl. 1.10 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret og for at køre uden sele, da han blev standset af en patrulje på Karen Blixens Boulevard i Brabrand. Da der lå et par joints i hans bil, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Østergade i Laurbjerg ved Langå begået søndag d. 18/4 mellem kl. 19.00 og kl. 20.35
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Flere artikler