Grønhøjskolen ny kommunemester i skoleskak

Foto: Randers Kommune.

Grønhøjskolen vinder vandrepokalen i det lokale kommunestævne i skoleskak.

Skoleskak er en populær sport blandt elever i Danmark, og det lokale kommunestævne i skoleskak er en begivenhed, som mange elever ser frem til hvert år. I år var det Nørrevangsskolen i Randers, der var vært for stævnet, hvor ca. 200 elever fra Assentoftskolen, Grønhøjskolen, Korshøjskolen, Nørrevangsskolen og Rismølleskolen deltog.

Efter en spændende dag med masser af gode partier og dyb koncentration, var det Grønhøjskolen, der snuppede vandrepokalen med hjem. Selvom Nørrevangsskolen var forsvarende mester, og havde arrangeret en fantastisk dag med fællesdans, besøg af Duffy og masser af hygge, var det Grønhøjskolen, der trak det længste strå.

Lærer Mette Bøggild, som sammen med Marlene Toft Øland havde været skoleskakansvarlige på værtsskolen, beretter om en hyggelig dag med masser af gode oplevelser.

Dagen startede med fællesdans til sangen “Min Dronning”, og Duffy kom på besøg og hilste på de små klasser og dansede med. Der blev spillet masser af gode partier med dyb koncentration, hyggesnak og god skakstil. I pausen blev der spillet bold, leget på kryds og tværs af alder, køn og skole, og nogle fik nye venner.

Skoleskak er en sport, som ikke kun handler om at vinde, men også om at have det sjovt og lære noget nyt. Det lokale kommunestævne i skoleskak er en begivenhed, som samler elever fra forskellige skoler og giver dem mulighed for at møde nye venner og udfordre sig selv i skakspillet. Det er en dag, som eleverne ser frem til hvert år, og som er med til at skabe fællesskab og samhørighed på tværs af skoler og klasser.

Grønhøjskolen kan nu glæde sig over at have vundet vandrepokalen i det lokale kommunestævne i skoleskak, og eleverne kan se frem til at forsvare titlen næste år. Men uanset hvem der vinder, er det vigtigste ved skoleskak at have det sjovt og lære noget nyt, og det var der rig mulighed for på årets kommunestævne i skoleskak.

Kilde: Randers Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.