Cykelklubber forener kræfterne: Vi går til cykling

Foto: Randers Kommune. Formanden for Randers BMX, Mai Tolstrup, udtaler, at det først og fremmest skal være sjovt at cykle, og det prøver klubberne at vise med deres fælles event Skoda BørneTour.

Cykelklubberne i Randers har taget initiativ til at skabe en legende og spændende cykelkultur for både børn og voksne. Dette initiativ er blevet bakket op af Randers Kommune, og målet er at få endnu flere randrusianere op på cyklen, både som motions- og transportform. Det første initiativ er Skoda BørneTour, hvor alle børn og unge er inviteret til cykelløb for sjov på Østervold den 5. juni.

Cykelklubberne i Randers har skabt en forbrødring, hvor de går sammen for at skabe en sjov og legende cykelkultur. De ønsker at vise, at cykling kan være en sjov og spændende aktivitet for alle, uanset om man er til landevejscykling, BMX eller mountainbike.

Man kan også bruge cyklen som transportmiddel eller cykle ældre rundt på de såkaldte rickshaw-cykler. Målet er at få endnu flere randrusianere op på cyklen, både som motions- og transportform.

Skoda BørneTour er det første initiativ, hvor alle børn og unge er inviteret til cykelløb for sjov på Østervold den 5. juni. Formanden for Randers BMX, Mai Tolstrup, udtaler, at det først og fremmest skal være sjovt at cykle, og det prøver klubberne at vise med deres fælles event Skoda BørneTour.

Hun håber, at der kommer rigtig mange børn og unge på deres helt almindelige cykel og kører med på Østervold og på den måde kan klubberne forhåbentlig give dem en fantastisk cykeloplevelse.

Udover at arrangere BørneTour har klubberne givet håndslag på, at de hver især vil lave et introforløb for alle cykelinteresserede børn, så der ikke er nogen med cykeldrømme, der bliver glemt og tabt.

Det skal nemlig være lige så nemt, som det er sjovt, at begynde at cykle. Introforløbene vil være forskelligt sammensat fra klub til klub, og man kan kontakte klubberne eller tale med dem til Skoda Børnetour for at høre mere.

Undersøgelser viser, at danske børn og unge cykler mindre til skole og generelt benytter cyklen mindre i hverdagen. En udvikling, der bekymrer projektlederen for Randers Kommunes projekt Bevæg dig for livet, Jesper Jakobsen.

Han håber, at initiativer som Skoda BørneTour og introforløbene vil få vendt denne bekymrende udvikling. Han mener, at samarbejdet mellem cykelklubberne er meget sundt, og han håber, at flere cykelklubber i kommunen vil slutte sig til initiativerne.

Børn og unge i alderen fra 3-15 år kan være med i Skoda BørneTour på Østervold den 5. juni. Man kan læse mere og tilmelde sig på www.børnetour.dk. Cykelklubberne i Randers har skabt en legende og spændende cykelkultur, hvor alle kan være med, og hvor det vigtigste er at have det sjovt på cyklen.

Kilde: Randers Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.