Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Langå - mandag den 26. april

Profilbillede
dato

Langå er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag. 

 

Kvinde fik stjålet taske i vejkryds

En 63-årig kvinde anmeldte søndag kl. 9.34, at hun en halv time tidligere havde fået stjålet sin taske, mens hun holdt på sin trehjulede scooter i krydset Viby Ringvej/Skanderborgvej ved Viby Centret i Viby. 

Kvinden forklarede, at en knallert med to mænd kørte op på siden af hende, og pludseligt tog den ene hendes taske, som stod imellem hendes ben. Herefter kørte mændene fra stedet, inden hun kunne nå at reagere. 

Den 63-årige har givet følgende signalement af mændene: 

A
Mellemøstlig af udseende, brun i huden
Ca. 15-25 år
Ca. 170-180 cm 
Kort, sort hår
Iført cowboybukser og lys jakke

B
Afrikansk af udseende, meget mørk i huden
Ca. 15-25 år
Ca. 170-180 cm
Sort, mellemlangt hår
Iført cowboybukser og blå jakke

**

Anholdt: Løb på løbehjul med kniv rundt om halsen

En patrulje opdagede søndag kl. 16.40 en 18-årig mand, som kørte på elløbehjul imod færdselsretningen på cykelstien på Randersvej i Aarhus N. Da betjentene tog kontakt til ham, virkede han uforholdsmæssigt nervøs og påvirket af stoffer. Det fik patruljen til at mistænke, at han havde narkotika på sig, og han blev derfor visiteret. 

Han havde dog ingen stoffer i lommerne, men til gengæld havde han en kniv hængende i en snor rundt om halsen – en såkaldt halskniv. 

Den blev beslaglagt, og den 18-årige blev anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven. 

**

Ukrudtsbrænder forårsagede mindre brand

En 56-årig mand kom ved et uheld til at sætte ild til sin garage, da han søndag omkring kl. 12.45 var ved at fjerne ukrudt med en ukrudtsbrænder på sin adresse tæt på Odder.

Den 56-årige opdagede pludseligt, at det røg fra garagen, og han ringede 112, mens han sammen med naboen forsøgte at slukke branden med en haveslange og spande med vand. 

Da brandvæsnet kom frem, var den værste ild slukket, og der var kun sket materiel skade på garagen. 

Den 56-årige blev efterfølgende sigtet for uforsigtig omgang med ild. 

Desværre er ukrudtsbrændere skyld i en del brande hvert år – for at undgå brandfare bør du følge disse fem råd: 

1. Hold afstand til bygninger og biler og undgå at brænderen i nærheden af skure og andet brændbart
2. Hold øje med glemte gløder og gå aldrig fra en varm ukrudtsbrænder
3. Hav altid vand i nærheden
4. Ukrudtet skal svitses, ikke brændes
5. Brug kun ukrudtsbrænderen i fugtig jord og vindstille vejr

**

Mand uden kørekort nægtede at oplyse navn

En rutinekontrol af en bil på Solhvervsvej i Aarhus N endte søndag med, at en 22-årig mand blev anholdt. 

En patrulje standsede bilen omkring kl. 20.00, og de fire mænd, der sad i køretøjet, var ikke videre begejstrede for politiets tilstedeværelse. Alle oplyste dog navn og adresse til betjentene, da de blev bedt om det. 

Det viste sig nu hurtigt, at der var noget, der ikke passede i forhold til dataene på den unge fører. Han holdt fast i, at han havde opgivet rigtigt personnummer og navn, men det stemte ikke overens med oplysningerne i politiets systemer. 

Han blev derfor anholdt og kørt til politistationen for at sikre hans ID. Fremme på stationen erkendte føreren, at han havde opgivet falsk navn, og han oplyste sin rigtige identitet. 

Grunden til, at han havde givet forkerte oplysninger, var, at han var frakendt kørekortet. 

Den 22-årige mand blev derfor både sigtet for opgive forkert navn til politiet og for at køre uden førerret.  

**

Kastede øl efter fodboldspillere, blev sigtet og fik karantæne

AGF spillede søndag aften Superliga-kamp hjemme mod FC København med omkring 8000 tilskuere på stadion i Aarhus. Det hele foregik overordnet i god ro og orden både før, under og efter kampen – på nær en enkelt episode ved kampens afslutning, hvor der blev kastet et fyldt ølkrus efter FCK-spillerne.  

En 33-årig mand blev identificeret som ølkasteren, og han blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden og fik i samme ombæring karantæne i forhold til at komme på stadion. 

**

Værktøj stjålet fra container

Ukendte gerningsmænd brød i weekenden ind i nogle containere, der står på en byggeplads på Marienhoffvej i Ryomgård. Her blev der stjålet en del værktøj til en værdi af mange tusinde kroner. 

Det er uvist præcist, hvornår tyveriet fandt sted, men det er formentligt sket i et tidsrum mellem fredag kl. 15.00 og søndag kl. 14.45, hvor indbruddet blev opdaget og anmeldt. 

**

Færdsel

Søndag kl. 16.34 skete der et færdselsuheld i krydset Kirkeholtvej/Hornbjergvej i Krajbjerg ved Hornslet. En 29-årig kvindelig bilist kørte op bag i en bil ført af en 54-årig mand, som røg af vejen, hvorefter den 29-åriges bil ramte ind i anden bil med en 50-årig mand bag rattet. Den 50-åriges bil blev ved sammenstødet skubbet ind i en bil ført af en 70-årig mand. Den 54-årige mand blev efterfølgende kørt til skadestuen til tjek. 

Søndag kl. 16.42 skete der et færdselsuheld i krydset Silkeborgvej/Åbyvej i Åbyhøj. Fire biler var involveret i et harmonikasammenstød i den tætte trafik ved krydset. Ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade ved uheldet. 

Søndag kl. 18.41 skete der et færdselsuheld på en p-plads på Havreballe Skovvej i Aarhus C. En 18-årig kvindelig bilist og en 46-årig mandlig bilist bakkede ind i hinanden. Ingen af parterne kom umiddelbart noget til. 

Søndag kl. 22.45 blev 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Gudrunsvej i Brabrand. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Blyvej i Randers NV begået mellem fredag d. 23/4 kl. 15.30 og søndag d. 25/4 kl. 12.10
På Godset i Langå begået mellem fredag d. 23/4 kl. 14.00 og søndag d. 25/4 kl. 15.45

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi