Kilde: Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: Nyt fra Langå - mandag den 7. september

Langå er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i dag. 

Løse skud affyret på p-plads i Gellerup

Flere borgere ringede søndag omkring kl. 21.50 til politiet og fortalte, at de havde hørt en række skud, der var blevet affyret omkring Gellerup Kirke. 

Flere patruljer kørte til stedet, men der var ingen personer på stedet, da politiet kom frem. På en parkeringsplads ved kirken fandt hundepatruljerne 13 hylstre, som stammede fra løse skud, og i et buskads lå en løsskydningspistol. Det vil sige en pistol, hvor der ikke projektiler i patronerne, men kun krudt. Umiddelbart var ingen personer kommet til skade ved episoden. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere for at finde frem til, hvem der har affyret pistolen. 

Har du oplysninger om i sagen, kan du kontakte politiet via tlf. 114. 

**

21-årig smadrede vinduer og blev sur på sygepersonale

En 21-årig mand gjorde sig søndag omkring kl. 22.30 så upopulær ved en privat fest på Skolevej i Randers NV, at han blev smidt ud. Den 21-årige forsøgte gentagne gange at komme ind igen, og da døren blev låst for ham, smadrede han en rude i en dør. 

Politiet blev tilkaldt, og da betjentene kom frem, var nogle ambulancereddere i færd med at behandle den 21-årige, der blødte fra sin ene hånd og fod. Det var dog ikke nemt for dem, da den unge mand råbte og skreg og opførte sig meget aggressivt. Da han så betjentene, råbte han skældsord efter dem, og han blev derfor sigtet både for hærværk på døren og for at fornærme politiet. 

En betjent tog med i ambulancen, fordi den 21-årige fortsatte med at være meget opfarende. Den attitude tog han også med ind på skadestuen, hvor han trods gentagne opfordringer nægtede at dæmpe sig og holde sig i ro. Han blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

Den 21-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade og endte med at sove på politistationen i Randers, hvor en læge tilså ham. 

**

 

Kørte galt i stjålet bil

En ung kvinde efterlod kortvarigt sin bil med nøglerne i tændingen, da hun kl. 1.30 natten til søndag skulle hente sin kæreste på et værtshus på Hovedgaden i Rønde. Mens kvinden var inde på værtshuset, kom en 53-årig mand forbi, og da han så nøglerne i bilen, satte han sig resolut ind og kørte derfra. 

Han nåede dog ikke langt, for på Lillerupvej i Rønde, mistede han kontrollen over bilen og kørte ind i siden på en garage ved en privat villa. Bilen fik nogle gevaldige skader, men bilisten var frisk nok til at stikke af fra stedet til fods.  

Østjyllands Politi fandt dog efter nogle timer frem til den 53-årige mand, der blev anholdt søndag formiddag. Han er foreløbigt sigtet for biltyveri. 

**

 

Ukrudtsbrænder formentlig skyld i brand i Langå

Søndag kl. 18.16 ringede en borger i Langå 112, da han opdagede, at der var brand i Langå Sparekasse på Bredgade. Politi og brandvæsen kom hurtigt til stedet, og ilden blev slukket kort tid efter. Branden forårsagede en del sod-og røgskader i bygningen, og varmen fra ilden knuste flere ruder. Ingen kom til skade ved branden, der skete, mens sparekassen var lukket. 

En mand havde kort inden branden gået rundt og brændt ukrudt væk med en gasbrænder, og det er sandsynligvis gløder fra brænderen, der startede ilden.  

**

 

Kvinde spærrede vejen for tyve

En kvinde fik søndag aften omkring kl. 22.30 en automatisk sms fra et overvågningskamera, som hun havde sat op på en ejendom tæt på Havndal. Kvinden er i gang med sætte ejendommen i stand og har nogle gange haft ubudne gæster, og hun kørte hurtigt derhen for at se, hvad der skete. 

På adressen traf hun en kvinde og en mand, som sad i en bil med en trailer bagpå. På traileren stod et skab, som havde stået udenfor, mens kvinden renoverede stedet. 

Hun parkerede sin bil på tværs af indkørslen og meddelte kvinden og manden, at de skulle blive på stedet, mens hun kontaktede politiet. Kort efter kom en patrulje frem og fik fat i den 37-årige mand og hans jævnaldrende kæreste, som sad i bilen.  

Den 37-årige erkendte, at han havde stjålet skabet, og han blev derfor sigtet for tyveri. 

**

 

Ild i garage i Randers

Politi og brandvæsen blev søndag kl. 20.01 sendt til en brand i en garage på Minervavej i Randers SØ. Branden blev hurtigt slukket med en pulverslukker, og ingen kom umiddelbart noget til. 

Formentlig var det et batteri, der sad til opladning, som forårsagede branden, der ikke nåede at brede sig til selve huset. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Rolsøvej i Risskov begået mellem fredag d. 4/9 kl. 16.00 og søndag d. 6/9 kl. 13.45
På Tammerisvej i Risskov begået mellem fredag d. 4/9 kl. 17.30 og søndag d. 6/9 kl. 16.30
På Gørrilds Alle i Randers NV begået mellem lørdag d. 5/9 kl. 9.00 og søndag d. 6/9 kl. 18.10
På Haslevangsvej i Hasle begået søndag d. 6/9 mellem kl. 14.15 og kl. 19.55

Mød redaktionen
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Ninna Jalog nj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Flere artikler